Zdrowa żywność z własnego ogrodu

sadzonki borówki amerykańskiej


Sprawozdania z chorób przenoszonych przez żywność i zanieczyszczenia regularnie pojawiają się w mediach. Rosnące obawy dotyczące pestycydów w naszych dostaw żywności doprowadziły do zwiększonego zainteresowania ogrodnictwa organicznego i dostępności produktów ekologicznych. Przetworzona żywność zawiera dodatków i konserwantów, że wielu konsumentów chce uniknąć.Narodowy Ogród Biuro uważa, proste rozwiązanie jest uprawiać własne warzywa. Szacuje się, że w czasie II wojny światowej, 20 milionów domów miał Victory Gardens, że produkowane blisko 40% świeżych warzyw spożywanych w Stanach Zjednoczonych. Zacznij swój własny ogród i wiesz jesz jedzenie jest świeże i bezpieczne, z fantastycznym smaku nie zawsze znaleźć w sklepie spożywczym produktów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz